TJ Spartak Vlasim
14
Lis

Listopadové vítězství na Listopádí

Když dal Vilém z Perštejna roku 1513 postavit Výrovský mlýn, jistě netušil, že za více jak 500 let si v něm dají dostaveníčko šachisté. Na 8. ročníku turnaje s názvem Šachové listopádí se sešlo 76 hráčů a zahráli si švýcarským systém na 9 kol trochu nezvyklým tempem 11 minut na partii (což bylo docela stylové vzhledem k tomu, že se turnaj konal 11. 11.) s bonifikací 4 sekund za tah.

My jsme se do Břehů u Přelouče vydali, stejně jako na nedávný turnaj v Počátkách, společně s Radkem a užili jsme si pěkný den. Ráďa opět potvrdil, že mu šachy jdou a na svém druhém rapidu v životě uhrál 5,5 z 9. Tento bodový zisk stačil na pěkné 25. místo.

Dařilo se i mně, když se mi povedlo získat 8,5 bodu a vyhrál jsem tak bodové dostihy s mistrem Fide Michalem Jarešem. Že bych ale předváděl nějaké dobré šachy, tak to zrovna ne. Namále jsem měl hned několikrát a třeba v posledním kolem s FM Pavlem Švandou u mě stáli všichni svatí. Velmi dramatická byla i partie s Oldou Kastnerem:

Za 1. místo jsem vyhrál krásný dárkový koš se spoustou dobrot. Ráďa si jako správný šachista vzal knihu koncovek od pana Biolka.

Za hezkou akci v příjemné takřka rodinné atmosféře patří poděkování Miroslavu Tyčovi a kolektivu okolo něj.

Výsledky na chess-results

Stránky pořadatelů

(autor článku: Tomáš Vojta)

1 reakce na “Listopadové vítězství na Listopádí”

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist