TJ Spartak Vlasim
26
Pro

Výsledky Memoriálu Stanislava Vojty 2022

Triumfem mládí skončila dnes v hostinci Na Kopečku v Chotýšanech naše tradiční vánoční blicka. V pohodové vánoční atmosféře se z vítězství radoval sedmý muž letošního Mistrovství České republiky v bleskovce Ríša Mládek. Ani druhé místo nebylo žádným překvapením, když si ho do Říčan odvezl loňský vítěz Jáchym Němec. To bronzová příčka už překvapivá byla, když ji vybojoval výborně hrající Kuba Voříšek. Na čtvrtém místě skončil Jakub Vojta, který na turnaji oslavil své 17. narozeniny. Nejlepším hráčem, kterému bylo více jak 20 let, byl na 5. místě Tomáš Vojta. :-)

Cenu (250 Kč) za tip na počet remíz získal Tomáš Hašek, který se trefil naprosto přesně (remíz bylo 49). Speciální ceny k výročí 75 let založení oddílu z domácích hráčů získali Jakub Voříšek, Tomáš Vojta a skvěle hrající předseda oddílu Ondra Matějovský (skončil na výborném 7. místě).

Výsledky vánoční bleskovky hrané 26. 12. 2022 v hostinci Na Kopečku v Chotýšanech:

Myslím, že turnaj se nám opravdu povedl a díky všem, kteří pomohli s organizací.

Stránky turnaje

(autor článku: Tomáš Vojta)

9 reakcí na “Výsledky Memoriálu Stanislava Vojty 2022”

  1. 1
    Maťa píše:

    Na Kopečku vládla tradiční pohoda a byl to příjemný den. Mimo jiné bylo fajn vidět v akci hráče, kteří se šachům dlouho nevěnovali: Zdeňka Ryšánka, Ádu Rýdla, Tomáše Gergelitse a Petra Daubnera. Pohodovou atmosféru trochu narušoval jen pan Bečvář, který odpoledne Anežku obvinil z toho, že mu v průběhu partie sebrala ze šachovnice koně (bez tahu, prostě že ho nenápadně odejmula). Přitom ho nastavil v zahájení (Lukáš Filip je svědek), ale neuvědomil si to a provyměňoval se až do koncovky, kde si toho teprve všiml. Pak tu svou nepravdivou verzi ještě vyprávěl a ani nepočkal na vyhlášení…

    Jinak i mě překvapil skvělý výsledek Kuby Voříška, před turnajem bych si určitě vsadil, že stupně vítězů obsadí tři lidi ze čtveřice Mládek, Němec, T. Vojta, J. Vojta. Mile mě překvapil i můj výsledek, jen mě mrzely remízy s Kryštofem a Bramborem, to byly strašně zahozené koncovky, ta s Kryštofem byla na odebrání trenérského diplomu. :-) Na druhou stranu s Koperem jsem otočil blbě se vyvíjející partii, takže body nakonec sedí.

    K výsledkům bych dodal, že účastníků bylo 34. Zdeněk Ryšánek se rozhodl nehrát finálovou skupinu, „místo něj“ jsem tam nechal napsat Nelu (mohli tam být oba, proto uvozovky :-) ). Ta se kvůli zdravotním problémům ráno odhlásila, ale přijela se kolem poledne aspoň podívat, a nakonec si teda i zahrála. O 100 % ji připravil Bohdan Trčka, kterého prý nestihla zmatit dámou. :-)

    Protože pár lidí se nezúčastnilo vyhlášení výsledků, zbyly nějaké ceny, které jsme tentokrát s Tomášem rozdělili mezi tři nejstarší a tři nejmladší účastníky. Protože to nebylo připravené, dopustil jsem se v obou kategoriích chyby u třetího místa. Třetí nejmladší nebyl Jakub Vojta, ale Franta Kváča, a třetí nejstarší nebyl nikdo z dvojice Ryšánek/Gergelits, ale Štefan Koper. Oba poškozené jsem kontaktoval mailem s omluvou a mají u mě pivo (Štefan) a párek v rohlíku na RŽL (František). :-)

  2. 2
    Tom píše:

    Bez zajímavosti není, že se letos turnaje zúčastnili hned 4 hráči s elem přes 2300. Něco takového (jestli se nepletu) se stalo teprve podruhé v historii (v roce 1999 jich bylo hned 5 z toho 3 mezinárodní mistři). Na druhou stranu letošní finále“A“ s průměrným elem 2080 patřilo spíše k těm slabším ročníkům. Kopeček pamatuje daleko silnější turnaje – například v roce 2014 bylo průměrné elo finále“A“ 2185 (poslední v něm skončil Vítek Moravec s elem 2189 :-) ) a tehdy letošní medailisté (Ríša a Kuba) byli až ve finále“B“). :-D

  3. 3
    Maťa píše:

    Ad 2014 (Tom): Trochu se to otočilo, Ríša s Kubou hráli v béčku, pan Melich byl pro změnu tenkrát celkově druhý, a letos hrál jen finále B. Myslím, že to byl jediný ročník, kdy jsme zkoušeli tempo 3 minuty + 2 sekundy za tah.

  4. 4
    Zdeněk Ryšánek píše:

    Ad 1
    Přemýšlím, kdo byl tím vyhlášením vlastně poškozen. Jestli pan Koper nebo já. To je samozřejmě legrace. Turnaj byl fajn, řízek vynikající a rád jsem se setkal se všemi známými šachisky a kamarády. Hezky jsem si zaprohrával (1 bod z 10 ti). Také jsem udělal pár fotek. https://photos.app.goo.gl/cm3xuoqRHwQJLpcTA

  5. 5
    Tom píše:

    Díky Zdeňku za fotky. Je fajn, že je tam i Ríša při vyhlášení (na můj foťák se fotka bohužel nepovedla).

    Jinak jsem koukal, že starší než Zdeněk byl i Pavel Bečvář. Ten by si tu cenu za jednoho z nejstarších účastníků zasloužil, když už mu Anežka „ukradla“ toho koně. :-D

  6. 6
    Maťa píše:

    Pan Bečvář ale na vyhlášení nebyl, jak už jsem zmiňoval. Prý to bylo právě kvůli tomu koni, po takovém zážitku že už se těší domů, říkal. :-) Kdyby mě napadlo vzpomenout si na prezentaci, tak by mi došlo, že slevu pro hráče nad 65 let měli pánové Melich, Feierfeil, Koper a Bečvář. U Zdeňka pak není jasné ani páté místo, protože ve stejném roce jako on se narodil pan Picek. Příště si to připravím dopředu, případně se vrátím k losovaným cenám. :-)

    Jinak Anežka určitě nepotřebovala slabšímu soupeři nic krást, hrála v celém turnaji výborně. Postup do finále A vysloveně prokaučovala, když krátce před obědovou pauzou nabídla 10letému soupeři remízu, přestože už měl jen 3 sekundy, a pak zjistila, že jí ani 7/10 stačit nebude. Dodávám, že z jiných skupin jsme já a Petr Havelka postoupili se 6,5 body.

    Z Vlašimáků určitě stojí za zmínku výkon Tomáše Haška, jenž byl blízko nečekané účasti v áčku – stačilo v posledním kole kvalifikační skupiny porazit Romana Šimáka. Nepovedlo se, ale i v béčku pak Tomáš prokázal blicařské kvality (viz tabulka).

  7. 7
    Tom píše:

    Na stránce turnaje jsem aktualizoval přehled vítězů a zpracoval pořadí:
    https://www.sachyvlasim.cz/wp-content/uploads/09_03_15/stanislav_vojta.htm

  8. 8
    Tom píše:

    Pro zpestření prázdnin jsme se rozhodli, že uspořádáme turnaj Na Kopečku v Chotýšanech i v létě. Hrát se bude tradičně bleskovka a to v neděli 9. 7. Vypsána byla i cena pro hráče s největší útratou: :-)

    Propozice:
    https://www.sachyvlasim.cz/download/O_pohar_hostince_Na_Kopecku.pdf

    Přihlášené hráče budeme aktualizovat na chess-results:
    https://chess-results.com/Tnr767985.aspx?lan=5

  9. 9
    Tom píše:

    Dnes jsem v Chotýšanech domluvil naší tradiční vánoční bleskovku. Memoriál Stanislava Vojty se tedy uskuteční v tradičním termínu (26.12.) na tradičním místě (v hostinci Na Kopečku). Mimochodem, zítra to bude již 17 let, co táta umřel. Věnujte mu prosím tichou vzpomínku.

    Propozice:
    https://www.sachyvlasim.cz/download/Memorial_Stanislava_Vojty_2023.pdf

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist