TJ Spartak Vlasim
24
Zář

Regionální žákovská liga odstartovala!

Patrik Pýcha

V sobotu 22. 9. začala turnajem v Sedlčanech další série Regionální žákovské ligy. Do města, při jehož vyslovení si ihned člověk vzpomene na jméno ikony, jakou je Petr Havelka, nebo na hermelíny, které mají také s výše jmenovaným ostříleným ředitelem žákovských turnajů jistou spojitost, se vypravilo 76 šachistů. 

Dalšími ikonami Sedlčan jsou určitě i Josef Suk a Sadilovi…

Když se „chytnu za slovo“, mohu říci, že šachistů dorazilo ještě více, ale právě jen zmiňovaný počet si mohl zahrát. Jistě, narážím na ty, jako jsem já, již už hrát nemohou, a jak Petr Havelka vtipně poznamenal na zahájení, jsou už „v důchodu“. Byl mi tedy alespoň svěřen dohled nad turnajem A, čímž jsem se i osvobodil od jakékoli pomoci v oblíbeném a věhlasném „Mejzlíkově“ bufetu, kde se tedy zdatně a s úsměvy na tvářích oháněli manželé Mejzlíkovi.

Maťovy „obavy“, že v A turnaji bude kvůli mé nehrající přítomnosti značný nepořádek, se ukázaly jako neopodstatněné a v místnosti byl naprostý klid, ač jsem si samozřejmě místy nějaký vtípek neodpustil a hrací místností to poté trochu zahlučelo.

Patrik Pýcha měl vše pod kontrolou…

Nyní už však přistupme ke stručnému shrnutí výsledků.

V elitním turnaji A zvítězil díky výhře nad Nelou Pýchovou (1916) v posledním kole zaslouženě Vojta Filip (1887), jenž ztratil pouze remízu ve třetím kole s Martinem Vystrčilem (1734) z KŠ Říčany 1925, kterému patří s rovněž 3,5 body, avšak horším pomocným hodnocením, 2. příčka. Martin měl sice v posledním kole s Ondrou Máslem (1699) pořádné štěstí, nicméně to už ke hře patří. Bronzový stupeň připadl Nele Pýchové se 3 body. Stejně bodů uhrála pěkným výkonem i Julča Vilímová (1446), které připadlo 4. místo.

Další výsledky Vlašimáků:

6. Fanda Helebrand (2,5 bodu)

9. Anežka Vlková (2 body)

15. Petr Laňka (0,5 bodu)

Turnaj B byl velice vyrovnaný, když hned čtyři hráči nasbírali během sedmi kol 5,5 bodu. Nejlepší pomocné hodnocení přiřadilo vítězství Michalu Brůhovi následovanému Danielem Žákem (oba KŠ Říčany 1925) a Klárkou Kocourkovou z ŠK KDJS Sedlčany. Z našich skončil nejlépe Pavel Laňka s 5 body na 5. místě, vyzdvihnout určitě musíme pěkných 4,5 bodu a 8. místo Kuby Vojty.

 Další výsledky Vlašimáků:

10. Dan Ždych (4 body)

20. Martin Belada (3 body)

25. Péťa Píšová (2 body)

Turnaji C bezkonkurenčně vévodil Patrik Chajda z KŠ Říčany 1925, který svým soupeřům nedovolil uzmout ani půl bodu. S bodovým odstupem skončil na krásném 2. místě vlašimský Vítek Toupal, třetí místo patřilo Lukáši Vitvarovi (5 bodů) z KŠ Říčany 1925.

Další výsledky Vlašimáků:

7. Filip Vopálka (4 body)

10. Jiří Helebrand (4 body)

18. Filip Kůra (3 body)

19. Štěpán Filip (3 body)

Nejúspěšnější hráči turnaje C – první zleva náš Vítek Toupal

Teď už mi nezbývá nic jiného než poděkovat všem, kteří se jakkoli podíleli na organizaci a bezproblémovém průběhu turnaje. Jelikož jsem nesledoval turnaje B a C, prosím ty, kteří chtějí nějak okomentovat a vyzdvihnout výkony svých svěřenců, aby tak v komentářích pod článkem učinili. To je ode mne pro tentokrát vše a já děkuji čtenářům za pozornost.

Výsledky na chess-results

Fotky od Marie Filipové

Fotky od Karla Jukla

11 reakcí na “Regionální žákovská liga odstartovala!”

  1. 1
    Petr H. píše:

    Děkuji Patrikovi za dohled nad turnajem A a samozřejmě za pěkný článek. No a dle výzvy vyzdvihuji výkony svých svěřenců Štěpána Feldsteina v turnaji B a Kuby Moulíka + Aleše Kristena v turnaji C :-)

  2. 2
    Maťa píše:

    Děkuji Patrikovi za aktuální článek (poslal ho už v neděli)! Já bych pochválil oba 8leté reprezentanty Tisku u Pravonína, Filipa Vopálku a Petru Píšovou. Filip hrál v céčku až do posledního kola o medailové umístění a Péťa se při premiérové účasti v béčku bila statečně a na šachovnici měla víc bodů, než nakonec uhrála. Péťa má na to hrát hodně dobře – to já poznám ;-) .

  3. 3
    Maťa píše:

    Jinak dnes mi téměř kompletní pravonínský šachový potěr (Péťa Píšová, Štěpán Filip, Filip Kůra, Jakub Nácovský) prošel kolem trafiky, což mi vlastně připomnělo, že jsem chtěl napsat předcházející komentář :-) .

  4. 4
    Tom píše:

    2.kolo Regionální žákovské ligy dnes pokračovalo v Jílovém. Pro Vlašim skončilo mimořádně úspěšně /lepší už to snad ani nemůže být :-) /:
    http://www.chess-results.com/tnr84230.aspx?art=4&lan=5

    Článek o turnaji slíbil napsat Patrik Pýcha.

  5. 5
    Maťa píše:

    Jo, v Jílovém se opravdu zadařilo! On to všechno Patrik jistě tradičně pěkně shrne, tak ode mě zatím jen malý postřeh: V turnaji C mě pobavilo, že hráč jménem „Nejsem tady“ (tedy někdo, kdo na místě opravdu nebyl) neskončil poslední :-) : http://www.chess-results.com/tnr84231.aspx?art=1&rd=7&lan=5 .

  6. 6
    Maťa píše:

    Vlastně se dotyčný jmenoval „Není tady“ a byl z Dolních Kralovic ;-) .

  7. 7
    Petr H. píše:

    Hráč „Není tady“ o tom v prvním kole nevěděl (že tam není) a proto dostal „báje“ a tedy bod :-)

  8. 8
    Tom píše:

    Paní Filipová je tradiční rychlík s fotkama :-) Takže tady je 190 fotek z dnešní pěkné akce:
    http://sachypravonin.rajce.idnes.cz/2.kolo_RZL_Zvole-Jilove_3.11.2012/

  9. 9
    Maťa píše:

    Tradiční rychlík je i Herminátor, který už poslal zpracované výsledky. Za zmínku asi stojí uhraná III. VT Richarda Mládka – Ríša totiž dnes ráno sehrál svou první soutěžní partii…

  10. 10
    Marie F. píše:

    Ano, pro Vlašim a její „farmy“ 9 medailí z 18 možných!
    Všem dětem veliký dík za bojovnost a reprezentaci šachových kroužků. Dík i doprovodům a trenérům.

  11. 11
    Maťa píše:

    … a 4 zlaté ze 6 možných.

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist