TJ Spartak Vlasim
26
Pro

Bleskovku v Chotýšanech ovládl David Navara

Vyhrál Mistrovství České republiky v Pardubicích, Mistrovství Evropy v Záhřebu a prosincový blicařský hattrick dokončil vítězstvím na Memoriálu Stanislava Vojty v Chotýšanech. 11 z 11 ve finálové skupině – skvělá vizitka krále Davida!

Účast mistra Evropy byla ozdobou jubilejního 40. ročníku našeho turnaje. David udělal radost spoustě vlašimských hráčů, kteří si s ním mohli zahrát, a děkuji mu, že se mezi nás přišel podívat.


Partie Davida Navary přitahovaly diváky.

Druhé místo vybojoval ziskem 8 bodů loňský vítěz turnaje Ríša Mládek. 7,5 bodu získali Jakub Ocelák a Jáchym Němec, vzájemný zápas přisoudil bronzovou medaili Kubovi. Nejlepším domácím hráčem byl na 6. místě Vojtěch Dudek.  Průměrné elo finálové skupiny bylo 2197, čímž se turnaj stal nejsilnějším, jaký se kdy v hostinci Na Kopečku hrál. Vůbec nejsilnějším ale stále zůstává 16. ročník z roku 1999, kdy ve vlašimské sokolovně bylo průměrné elo finále 2242.


Ríša Mládek sleduje partii Navara – Jun

Výsledky vánoční bleskovky hrané 26. 12. 2023 v hostinci Na Kopečku v Chotýšanech:

K jubilejnímu 40. ročníku turnaje jsme připravili historický kvíz s 10 otázkami. 7 správných odpovědí měli Martin Vystrčil, Michael Strnad a Bohdan Trčka. Jediný ale, kdo dokázal odpovědět správně 8x, byl překvapivě Jáchym Němec (získal tím prémii ve výši 400 Kč). Otázky nebyly nijak snadné a níže se můžete podívat na správné odpovědi:

Cenu (200 Kč) za tip na počet remíz získala Pepi Dudková, které se nejvíce přiblížila správnému číslu. Remíz bylo letos nejvíce od té doby, co soutěž pořádáme, a to 72.

Myslím, že turnaj se nám opravdu povedl a díky všem, kteří pomohli s organizací.


O diváky neměla nouze ani partie Nely s Kryštofem.


Roztopený krb neodmyslitelně k turnaji Na Kopečku patří.


Stejně tak i nějaké to pivo.


Krb v salonku, ve výčepu roztopená kamna


Vánoční pohoda v Chotýšanech

Krásné fotky od Richarda Mládka st.

Stránky turnaje

(autor článku: Tomáš Vojta)

7 reakcí na “Bleskovku v Chotýšanech ovládl David Navara”

  1. 1
    Tomáš Gergelits píše:

    Báječná atmosféra, skvělí lidé, souboje na šachovnicích skloubené s pohodou a spousta dalších příjemných zážitků – takový byl dnešní den v Chotýšanech Na Kopečku.

    Velké poděkování všem, kteří se o to zasloužili – pořadatelům, personálu hospůdky u pana Řezníčka, účastníkům šachových klání a v neposlední řadě šikovnému fotografovi, díky jehož pěkným fotkám bude příjemný den ještě dlouho doznívat.

    Díky!

  2. 2
    Maťa píše:

    Na závěr jsme vyhlásili i nejstaršího a nejmladšího účastníka. Nejstarším byl 84letý Lubomír Jakuš z Prahy – v tomto věku sehrát 23 partií za půl dne zaslouží obdiv. Druhý oceněný Jáchym Slánský mi sdělil, že se ve 14 letech konečně dočkal ceny pro nejmladšího hráče. Měl asi jednu z posledních šancí… :) Jinak až teď koukám, že Kryštof opět porazil Ríšu, ten na něj nějak umí! :)

  3. 3
    Tom píše:

    Aktualizoval jsem stránku turnaje:
    http://www.sachyvlasim.cz/wp-content/uploads/09_03_15/stanislav_vojta.htm

    Najdete zde i srovnanou křížovou tabulku finále“A“:
    http://www.sachyvlasim.cz/download/Chotysany2023_vysledky.xls

  4. 4
    Tom píše:

    Koukám, že účast Davida na bleskovce v Chotýšanech pomohla k tomu, že 26. prosinec byl druhým nejúspěšnějším dnem v roce 2023, co se týče zhlédnutí vlašimského šachového webu. Jen o pár zhlédnutí více bylo 5. března, kdy vlašimské áčko porazilo ve 2. lize České Budějovice B 8:0 (možná tehdy k tomu pomohl i, myslím, docela pěkný článek publikovaný 4. 3. o simultánce Salo Flohra v Benešově v roce 1973):
    https://www.sachyvlasim.cz/?p=63423

  5. 5
    Maťa píše:

    Včera jsem zjistil, že ne všichni, kteří si prohlíželi fotky od Ríšova taťky (viz odkaz pod článkem), si všimli, že jsou snímky vtipně komentovány. Tak to sem píšu, komentáře se Sirovi povedly. :)

  6. 6
    David Navara píše:

    Někteří si komentářů k fotografiím nevšimli ani po upozornění. Může za to má nízká obrazovka?

  7. 7
    Tom píše:

    Oni jsou komentáře jen u některých fotek (třeba u této: Schyluje se k vyvrcholení turnaje. Poslední zápas Maťa – Navara.). Je potřeba fotku rozkliknout (v náhledu se komentáře nezobrazují).

    https://photos.google.com/share/AF1QipMb-e-RjYUohQNTaAzKwOke8H3duGoFSBlpQn9cI1MXhMEI0HG50Ku4lGyKMOn7Iw/photo/AF1QipPtdA4K_qLhMkDo9UpRAfDfhaq1ZKk6jEgqrTTB?key=NlNyYnhXZk42TUhGWF9KV3lGN3RyQ1NmbHp6TFZn

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist