TJ Spartak Vlasim
16
Kvě

10. turnaj Šachové školy STAMAT je historií

Petr Havelka

Další šachový turnaj pro děti proběhl v sobotu 14. května ve školní jídelně ZŠ Dukelská Benešov. Dlouho to vypadalo, že rekordní účast z minulého turnaje bude překonána, ale nakonec se počítadlo zastavilo pouze o jednoho šachistu níže, a to na čísle 84. Děti se svým početným doprovodem slušně zaplnily prostory školní jídelny, ale vzhledem ke kapacitě prostor probíhal turnaj v celkem příjemné atmosféře.  Po devíti kolech urputných bojů, někdy doprovázených slzami zklamání, někdy zase vítěznými gesty, to dopadlo takto:

Na prvních třech místech se seřadili tři nejvýše nasazení hráči, kteří zbytku startovního pole moc šancí nedali. Vítězný Jakub Vojta z Vlašimi se o 100% zisk připravil pouze kamarádskou remízou s Vojtou Dudkem z Brodců. Mezi tyto dva „skoro“ domácí hráče se zařadil pravidelný účastník našich turnajů Martin Novotný z Poděbrad.

 
Vítězové turnaje

Mezi děvčaty nejlépe zahrála Emma Dobsa z Unichess Praha, v posledním kole dokonce změřila své síly s vítězem turnaje. Velmi pěkně zahrála Kamila Steinová z našeho kroužku na ZŠ Jiráskova a zaslouženě skončila druhá mezi děvčaty. Na nejvýše nasazenou Hanku Bartošovou zbylo třetí místo.

 
Nejlepší děvčata

Kuriózní situace nastala při vyhlašování v kategorii dětí bez ELO. Nejlepší v této kategorii byl tak dobrý, že při „vyzobávání“ pořadí z celkových výsledků byl přehlédnut. Jako nejlepší tedy byli vyhlášeni 2. Kamila Steinová, 3. Adam Jiřík a 4. Josefína Dudková:

 
Jednou za deset let se to může stát :-)

Naštěstí se na vše přišlo a pohár byl předán do rukou toho správného vítěze Vladimíra Veverky z ŠK Most. Diplom za první místo k němu doputoval emailem.

 
To je ten správný vítěz!

Turnaj byl zároveň třetím turnajem, ve kterém sbíraly děti z našich kroužků body do Stamat ligy 2015-16. Pořadí na čele je celkem vyrovnané a před posledním turnajem (sobota 11. června) ještě není nic rozhodnuto. Počítají se totiž pouze tři nejlepší výsledky ze čtyřech turnajů.
Na průběžné pořadí se můžete podívat v následující tabulce STAMATliga_15_16

No, a kdo by chtěl vědět něco více z výsledků, může se podívat na tuto stránku.

Obrázky od Marie Filipové

Děkujeme školní jídelně za poskytnutý azyl a s vámi všemi se těšíme zase někdy nashledanou!

Stránky šachové školy STAMAT

3 reakcí na “10. turnaj Šachové školy STAMAT je historií”

  1. 1
    Maťa píše:

    Článek Petra Havelky o turnaji v Benešově vyšel v dnešním Benešovském deníku. Zároveň byl zveřejněn i v internetové verzi novin: http://benesovsky.denik.cz/ostatni_region/veverkovi-dosel-vitezny-diplom-za-vyhru-e-mailem-20160525.html.

  2. 2
    Maťa píše:

    Poslední turnaj ŠŠ STAMAT v tomto školním roce proběhne v avizovaném termínu 11. 6. opět v Benešově na Dukle. Propozice bude Petr Havelka rozesílat zítra.

  3. 3
    Maťa píše:

    Připomínám náš turnaj, který proběhne už za necelý týden. Jako obvykle je vhodný i pro úplné začátečníky – takových tam míváme hodně. Propozice: http://www.sachystamat.cz/wp-content/uploads/2016/05/11_turnaj.pdf

    Jinak v pátek byla Šachová škola STAMAT zaregistrována v ŠSČR jako nový oddíl: http://db.chess.cz/clen.php?oid=80603&onazev=%C5%A0achov%C3%A1%20%C5%A1kola%20STAMAT,%20z.s. Zatím jen s povinným minimálním počtem členů (3, z toho jeden nad 18 let), ale v dohledné době zaregistrujeme další, nyní máme už kolem 100 žáků a mnozí již začínají hrát turnaje.

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist