TJ Spartak Vlasim
12
Čvn

Držte palce mladším žákům!

Ondřej Matějovský

Dnes v 15.30 hodin bude v Sezemicích u Pardubic zahájeno Mistrovství České republiky družstev mladších žáků 2009. Turnaj se bude hrát klasicky na 9 kol novým tempem 25 minut na partii + 10 sekund za tah a potrvá do neděle 16. 6. – vyhlášení vítězů by mělo dle rozpisu začít ve 12.45. Mezi 28 zúčastněnými družstvy bude počtvrté za sebou také Spartak Vlašim, i když tentokrát opravdu chybělo jen málo, abychom z krajského přeboru mezi elitu neproklouzli, což si můžeme připomenout v článku Jirky Mejzlíka s výstižným nadpisem Infarktový postup

Postup se štěstím z 3. místa v kraji by mohl svádět k domněnce, že do Sezemic jedeme v roli outsiderů, tak se ale v žádném případě necítíme! Oproti KP totiž posilujeme hned o první dvě desky: Patrik Pýcha už je z Paříže samozřejmě dávno zpět :-) a navíc naše řady posílil jeden z nejtalentovanějších středočeských žáků Jirka Rýdl (elo 1700), jenž k nám na konci května přestoupil z Neratovic. V sestavě Jiří Rýdl, Patrik Pýcha, Michaela Hatašová, Nela Pýchová, Vojtěch Filip, Matěj David budeme pravděpodobně nasazeni v první desítce, 13. místo zajišťující další postupové místo pro kraj v roce 2010 by mělo být povinností (jak se nám teď hodilo, že letos byla tři :-) ) a nereálný není ani útok na vylepšení loňského 6. místa. Vše záleží na tom, jakou formu si naši mladí šachisté na Pardubicko přivezou.

Bohužel čas nezastavíme, a tak z loňské úspěšné sestavy budou chybět letos 13letí Robin Hrdina a Filip Zvára, na místě tedy nebude ani tradiční věrný fanoušek Pepa Zvára. Všichni jmenovaní a pochopitelně i další zájemci si mohou alespoň v nově vytvořené fotogalerii připomenout snímky z pohodového víkendu v Kyjově.

Výlet do Českého ráje

Bratři Zvárové i Robin Hrdina již střevíčkům mladších žáků odrostli, nahradit je tak budou muset jiní. Snímek z výletu do Českého ráje cestou na MČR mladších žáků 2006 ve Stráži p/R. Foto: O. Matějovský

Propozice a snad i aktuální výsledky ze Sezemic najdete na přehledných turnajových stránkách, pokud mi pošlape internet, pokusím se občas informovat i v diskuzi pod článkem. Držte nám palce!

136 reakcí na “Držte palce mladším žákům!”

1 3 4 5
1 3 4 5

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist