TJ Spartak Vlasim
03
Dub

Vojta Filip krajským přeborníkem do 14 let

Tomáš Vojta

Poslední březnový den se v Českém Brodě uskutečnil Krajský přebor mládeže v rapid šachu. Ve třech různých kategoriích (HD10, HD12, HD14) se ho zúčastnila takřka stovka dětí. Hrálo se tradičně švýcarským systémem na 7 kol, tempem 2×20 minut s přídavkem 5 sekund za každý provedený tah.

Nejúspěšnější pro náš oddíl byla nejstarší kategorie, kde Vojtěch Filip a Jirka Rýdl potvrdili roli velkých favoritů a obsadili první dvě místa. Krajským přeborníkem se stal Vojta, který ve vzájemné partii přesvědčivě Jirku porazil. Oba si tak zajistili postup na Mistrovství České republiky, které se bude hrát v září v Klatovech. Zde je doplní ještě Nela Pýchová, která díky loňské stříbrné medaili na MČR měla zajištěn přímý postup. V kategorii H14 nás ještě reprezentovali Fanda Helebrand (8. místo) a Adam Houdek (19. místo).


Rozhodující partie kategorie HD14

V mladších kategoriích jsme měli pouze po jednom zástupci. V turnaji do 12 let se statečně bil Dan Ždych a až do posledního kola bojoval o medaili. Bohužel závěrečná prohra ho odsunula na místo 9. Nejpočetněji byla zastoupena nejmladší kategorie do 10 let (44 hráčů). V ní 6letý Kubík Vojta uhrál solidních 4,5 bodu a skončil těsně za první desítkou.


Vyhlášení vítězů

Výsledky H14, H12, H10

Stránky pořadatelů

13 reakcí na “Vojta Filip krajským přeborníkem do 14 let”

  1. 1
    Maťa píše:

    Tak ještě jednou všem gratuluji k pěkným výsledkům a Vojtovi s Jirkou navíc k medailím a postupům. Vojta si dal zlato jako dárek ke včerejším 14. narozeninám :-) . Tomášovi díky za vedení výpravy, dopravu i za rychlý článek!

  2. 2
    Maťa píše:

    Opět v Českém Brodě se dnes hraje další ročník KP v rapid šachu mládeže. Náš oddíl letos reprezentuje nepočetná tříčlenná skupinka (Jakub Vojta, Julča Vilímová a Franta Helebrand), nicméně věřím, že se všichni tři poperou o postupové příčky. Podle zprávy od Tomáše Vojty se do města Víta Moravce sjelo 130 žáků (v U10 prý 70!), takže nevelký sál tamní sokolovny jistě praská ve švech. Průběžné výsledky jsem nikde neobjevil. Držme palce!

  3. 3
    Jarda P. píše:

    Ona vůbec propagace tohoto turnaje je letos nějak mizerná, ani na stránkách pořadatelů jsem nic nenašel.

  4. 4
    Maťa píše:

    Na chess-results se objevily průběžné výsledky po 2. kole: http://www.chess-results.com/tnr98691.aspx?art=1&lan=5&wi=821. Naši v tu chvíli 6/6.

  5. 5
    Vojta M. píše:

    hm, po šesti kolech bude zřejmě spokojený Fanda, asi zklamaná Julča a určitě spokojený Kuba. Zatím dělí první místo a pokud by poslední kolo vyhrál, bude šampionem. Tak držme palce..

    Teď by to chtělo 3/3 v 7. kole..

  6. 6
    Maťa píše:

    Zajímavé je, že Kuba hraje v posledním kole o zlato s Ondřejem Skýpalou – oba jsou ročník 2005 a mají tedy v této kategorii ještě 2 roky rezervu!

  7. 7
    Maťa píše:

    A podle Tomášovy zprávy Kuba vyhrál poslední partii a tím pádem i celý turnaj – gratuluji! :-)

  8. 8
    Vojta M. píše:

    Obrovská gratulace Kubíkovi!!!

  9. 9
    Jarda P. píše:

    Kubikula, paráda :-) !

  10. 10
    Tom píše:

    Kubík dnes hrál opravdu dobře /i tu jedinou remízu ztratil tak, že si v koncovce s kvalitou víc nechal dát zbytečně věčňák/. Postup má v kapse i Julča, ale s celkovým 5.místem asi spokojená nebude. Přišlo mi, že se jí hra moc nedařila, ale je to bojovnice a některé body vydřela. Fandovi v závěru hodně nepřál los a na silné soupeře nestačil.

  11. 11
    AdolfR píše:

    Dobre von, ten Kubik, dobre. A Julie taky. A skoda, ze to nevyslo Fandovi

  12. 12
    Maťa píše:

    Roky letí a nadpis v článku už samozřejmě neplatí. Jeden z nejúspěšnějších hráčů Vlašimi (mj. medaile z MČR v rapidu či třeba dvě extraligová zlata) Vojta Filip se dnes dožil své plnoletosti. Tak všechno nejlepší, Vojto! :-)

  13. 13
    AdolfR píše:

    aha, tak to jsem tady nak prospal, tak tedy: Vojto, vsechno nejlepsi k narozeninam, takovym velikym

Odpovědět

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
more...
 

© 2024 TJ Spartak Vlašim | Články (RSS) a Komentáře (RSS)

TOPlist